Videre med udbygning af Rigshospitalet

Tre vindere af Rigshospitalets projektkonkurrencens første fase er nu udpeget og går videre frem mod, at en endelig vinder kan udpeges i maj 2012.

Tegnestuen er gået videre i Team 3 som er et konsortie bestående af JJW ARKITEKTER,  Schmidt Hammer Lassen Architects, Moe og Brødsgaard A/S Rådgivende Ingeniører og underrådgivere: Heinle, Wischer Gesellschaft für Generalplanung mbH, HT-Hospitaltecnik, Midtconsult A/S, ÅF-Hansen & Henneberg og Hanne Bat Landskab Aps. Konsulent for Schmidt Hammer Lassen Architects: ArchiMed.

Projektet på 76.000m2 er består af en masterplan, Traumecentrets ortopædkirurgiske og neurokirurgiske afsnit, såvel som et patienthotel og et parkeringshus.

Uddrag fra dommerbetænkningen om teamets forslag:  ”Det er komiteens opfattelse, at der er mange fine kvaliteter og et grundlæggende klart og enkelt konceptuelt greb om opgaven.”

I konkurrencens første fase, har opgaven været at beskrive byggeprojektets overordnede idé, arkitektur og æstetik. Dertil kommer funktionalitet, robusthed og fleksibilitet, bæredygtighed og innovation samt totaløkonomi og organisation af projektet.

Region Hovedstadens vision for det nye Rigshospital er, at byggeriet skal understøtte Rigshospitalet både som regionens spydspids og som hele landets højt specialiserede hospital, førende inden for forskning og behandling på internationalt niveau.

Se video af team 3´s projekt HER

07/12/11

Henter Billede