ProjektPARKSKELLET – AAB AFD. 111

PARKSKELLET – AAB AFD. 111 Projektbeskrivelse

Kontaktperson: Mauro Lucardi

Type
By og bolig

Bygherre
AAB

Samarbejdspartnere
Danakon Ingeniører
JJW Landskabsarkitekter

PARKSKELLET – AAB AFD. 111

240 AMAGERBOLIGER OMBYGGES TIL MODERNE LEJLIGHEDER

En ambitiøs helhedsplan og et gennemgribende renoveringsprojekt med respekt for historien

AAB 111 er en typisk eksponent for den gode byggeteknik, der blev praktiseret i 1940’erne. Gennem de seneste 60 år er der løbende gennemført vedligehold og udskiftninger af installationer og udsatte bygningsdele. Ikke desto mindre trænger bebyggelsen til en gennemgribende renovering af facader, tage og vinduer – blandt på grund af den skimmelvækst, der har ramt en stor del af boligerne.
Ambitionen for renoveringsprojektet er at bebyggelsen tilbage til de kvaliteter Parkskellet havde, dengang be-byggelsen blev opført i 1940’erne samtidig med, at man tilpasser lejelighederne til nutidens boligbehov.
Som en del af projektet får beboerne også et nybygget beboerhus og mange nye fælles mødesteder i de grønne områder, som etableres omkring Parkskellet. De nuværende boligveje skal ikke længere blot bruges til gennemkørsel, men skal også bruges til at lege, gå og cykle mellem boligblokkene.
Som en del af renoveringsprojektet bliver alle altaner udskiftet ligesom alle badeværelserne gennemrenoveres. Når renovering er færdig, bliver beboer sammensætningen mere blandet end før, da lejlighederne i tre af blokkene bygges sammen til større familieboliger. I tre andre blokke bygges tilgængelighedsboliger med elevator, og hermed tager man hensyn til beboere med gangbesvær eller selv hjulpne beboere med mindre handicaps
Efter renoveringen kommer beboerne tilbage til stort set nye lejligheder. Hvor de før havde tidstypiske små badeværelser og små køkkener, får de nu endnu større badeværelser og moderne køkken alrums, samtidig med at udearealerne er optimerede.

FAKTA
Projekt / Energirenovering. Almen Boliger 3 etager med stue, 1., 2. sal & kælder.
Sted / Ulvefodvej, Bjørneklovej, Følfodvej, 2300 København S
Bygherre / Boligforeningen AAB
Kontakt / Peter Stagaard Projektleder, AAB,
År / 2014 – 2018
Areal / 26.762 m² – 240 lejemål fordelt på 20 blokke.
Byggesum / 230 mio. kr.
Rådgivningsform / Totalrådgivning
Ingeniør / Danakon (oprindeligt Lemming og Eriksson)
Arkitekt / JJW
Landskab / JJW
JJW honorar / 14 mio. kr
JJW ydelser / Projekteringsledelse, programmering, brugerinddragelse, design, dispositionsforslag, projektforslag, myndighedsprojekt, hovedprojekt, tilsyn
JJW nøglepersoner / Mauro Lucardi,
*Stadig tilknyttet JJW Arkitekter